Privacy beleid

Klachtenregeling

Amsterdamseweg 43A
3812 RP Amersfoort
Tel: 06- 24403851
shiatsupraktijkamersfoort@gmail.com

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een Japanse manuele therapie. Shi betekent vinger en atsu is druk. In de shiatsu therapie worden drukpunten op het lichaam met vingers, vooral duimen, en palmen behandeld.
Drukpunten,
tsubo in Japans, zijn kleine plekjes op het lichaam, die een invloed op interne organen en lichamelijke functies hebben.

In de 6e eeuw werd Chinese geneeskunde door Boeddhistische monniken op diverse manieren in Japan ge´ntroduceerd. Massage werd als geneesmethode uit China naar Japan gehaald en zich in Japan onder de naam
Anma / Amma ontwikkeld. In de loop van de eerste helft van de 20ste eeuw is de massage methode die gebruik van drukpunten op het lichaam maakt, shiatsu genoemd.

De bedoeling van de shiatsu therapie is het versterken van natuurlijke eigen geneeskracht. Shiatsu heeft ook te maken met autonome zenuwen. Door behandeling wordt samenwerking van sympathische en parasympathische zenuwstelsel in orde gebracht. Het herstellen van evenwicht zowel lichamelijk als geestelijk is essentieel in de shiatsu therapie.